Jelentések készítése az anyavállalatok számára

Számos vállalat esetében szigorú határidőkkel rendelkező havi jelentéseket kell készíteni. Jellemzően ezeknek a jelentéseknek a formája és tartalma nem a magyar számviteli törvényen alapul, ezért más szabványokat is ismerni kell.

IFRS

Egyes ügyfeleinknek havonta vagy más időszakos beszámolót kell készíteniük anyavállalataiktól. E társaságok elszámolása a magyar számviteli törvény rendelkezései szerint történik, mivel egyrészt jogi kötelezettség, másrészt az adóbevallások elkészítése nagyon nehéz lenne. Ezért a jelentéseket konvertáló kulcs generálja a számviteli programban, vagy kisebb jelentések esetén az Excel diagramokban realizálódik.

Cashflow és egyéb pénzügyi jelentések

A jelentéseket olyan esetekben is készítik, amikor a társaságot nem konszolidálja az anyavállalat, hanem pénzügyi ellenőrzést kíván fenntartani. Ezekben az esetekben előre elkészített jelentéseket készítünk ügyfeleink számára is. Leggyakrabban az IFRS beszámolók összeállításában segítünk. Az anyavállalatok által meghatározott, a kőzetben meghatározott határidőket tartjuk fenn, és szükség esetén angol és német nyelven is konzultálunk a jelentéseket feldolgozó személyekkel.